Eerste Event 2024 met de bus een feit

Het event seizoen met De Koffiebus is afgetrapt; op 27 februari jl. was De Koffiebus zichtbaar bij Prorail in Amersfoort. Het gebouw wat feestelijk geopend werd voor personeel is een voertuigenstalling voor de afdeling incidentenbestrijding (ICB). Daar staan voertuigen die gebruikt worden bij reparaties en oefeningen op het spoor. Zonder Koffiebus, maar met Koffiemachine en schenkers verzorgden we voor zo'n 100 personeelsleden de koffie met Spakenburgs hart.

Wil jij ook gebruik maken van De Koffiebus? Ga dan naar de volgende pagina op onze website

https://dekoffiebus.org/huren/

Volg onze activiteiten via Facebook of Instagram!

Eind van de week worden de activiteiten van De Koffiebus gedeeld via de socials. Vind je het leuk om die te volgen? Like/Volg ons dan via onderstaande links. Eens per week wordt je op de hoogte gehouden, is te doen toch? Leuk dat je ons volgt!

Facebook: https://www.facebook.com/dekoffiebusamersfoort/?locale=nl_NL

Instagram: https://www.instagram.com/de_koffiebus/

Team van chauffeurs breidt zich uit

Met drie nieuwe krachten is het team van chauffeurs de afgelopen periode flink uitgebreid. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, want zonder de chauffeur staat er geen Koffiebus op de verschillende pleinen. Een kennismaking met deze drie heren.

Bertus Peters woont nu 2 jaar in Vathorst. Hij heeft zijn C-rijbewijs tijdens militaire dienst gehaald. Getrouwd en een zoontje maken zijn gezinnetje compleet. Rijdt voornamelijk op locatie Vathorst. Een vrolijke vent die van aanpakken weet; een echte militair!

Rinke Larooy is de tweede nieuwe chauffeur van De Koffiebus. Onlangs 64 jaar geworden en toch al 2 jaar met pensioen. Lekker hoor! Maar van niks doen is bij Rinke absoluut geen sprake! Deze boomlange man zet zich voor veel vrijwilligersinitiatieven in. Dichtbij maar ook verder weg. Zo is hij momenteel te vinden op Lesbos waar hij met zijn dochter vluchtelingenwerk verricht. Nog niet zo lang zijn C-rijbewijs, maar als je hem ziet rijden lijkt het alsof hij het met de paplepel ingegeven heeft! Zijn flexibiliteit is een zegen voor de planner; Vathorst, Euterpeplein of Neptunusplein, Rinke kan je overal treffen wanneer hij beschikbaar/ in Amersfoort is.

Alex van der Woerd (54) ken ik zelf al heel lang. Werkzaam als verkeerskundige woont deze enthousiaste kerel met zijn vrouw in het Soesterkwartier. Ook Alex heeft zijn C-rijbewijs recent gehaald, omdat hij regelmatig adviseert over verkeersveiligheid voor vrachtverkeer. Hij zet de bus standaard op donderdagochtend op de markt van Emiclaer. Er is echter één uitzondering... Alex is namelijk fanatiek schaatser en is daarom als chauffeur niet inzetbaar wanneer er geschaatst kan worden. Gelukkig is dat maar een paar keer per jaar, al zal hij er zelf anders over denken...

Welkom in het team van chauffeurs van De Koffiebus mannen!

Bertus Peters voor De Koffiebus met zijn vrouw en kind

Maatschappelijke stage bij De Koffiebus

Wil je stage lopen in en sociale omgeving in Amersfoort? Dan is De Koffiebus misschien wel een leuke plek! Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier op de website van De Koffiebus. Er is namelijk beperkt ruimte. Je kan je eventueel aanmelden in tweetallen, dat is het maximum. Moet je 10 uur stage lopen? Dan zijn twee dagdelen voldoende. Ik nodig je eerst uit voor een kennismaking bij De Koffiebus op het plein. Dan kunnen we eerst samen kijken of het iets voor je is. Dus twijfel niet en kom gerust eens langs. Dat mag altijd, zonder afspraak. De locaties en tijden vindt je terug op de website. Tot ziens!

Koffiebus en Noorda & Co gaan samenwerken aan Young Leaders

Samen met Noorda & Co werkt De Koffiebus de komende jaren aan het activeringsprogramma Young Leaders. De intentie is uitgesproken om de komende drie jaren meerdere groepen van jonge mensen te trainen. De eerste training zal hoogstwaarschijnlijk in Amersfoort worden gegeven.

Harm: "De Koffiebus wil buurtbanden verstevigen en wijken mooier maken. Daarom past dit programma naadloos in de missie van De Koffiebus. We zijn goed zichtbaar in de wijk en jongeren weten ons steeds beter te vinden. De afgelopen jaren konden we met de bus een mooie plek aanbieden voor scholieren die een maatschappelijke stage zochten, Met dit programma gaan we een stap verder en hopen we jonge mensen uit te nodigen en uit te dagen om een positieve bijdrage in hun eigen wijk te leveren."

Ook Jaap Noorda is verheugd om De Koffiebus als lokale partner te mogen inzetten. "We gaan de buurt in met Young Leaders en De Koffiebus. Dat wordt een feest van ontmoeting en verbinding."

Young Leaders bestaat uit een trainingsfase van 10 modules en een activiteitenfase. In de eerste trainingsmodules ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, met een kwaliteitenspel en aandacht voor thema’s als rolmodellen en leiderschap. De volgende sessies zijn gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zoals communiceren, samenwerken en presenteren. Dit leerproces wordt bekrachtigd in de activiteitenfase waarin deelnemende jongeren het geleerde in de praktijk brengen.

Young Leaders wordt uitgevoerd door Stichting Toekomst voor Buurtjeugd en Noorda en Co in samenwerking met lokale partners. Al eerder werd dit programma succesvol uitgevoerd in Amersfoort. Voor een impressie https://youtu.be/mIAo7PQOZEI

De samenwerking wordt aan de keukentafel bekrachtigt door de handtekening van penningmeester Ron Kurvink.

Interview op site WijAmersfoort

In 2023 werden we door Femke van WijAmersfoort geïnterviewd. Dat leverde een mooi nieuwsbericht op.

Het artikel is te lezen en tref je online: https://wijamersfoort.nl/de-ziel/de-koffiebus-cappuccinos-met-een-flinke-scheut-aandacht/

Terugblik op 2023

Beste supporter van De Koffiebus,

2023 ligt achter ons.

Wat een jaar mochten we met De Koffiebus beleven! We ontvingen veel (media) aandacht. Maar konden dankzij de vrijwilligers vooral veel aandacht schenken. Ieder met haar of zijn talent. Heel hartelijk dank voor het schenken van

Soep, Taart, Tijd, Geld, Aandacht, Talent, en zoveel meer!

Één van de hoogtepunten voor mij was het vijfjarig jubileumfeest. Met vaste gasten en vele vrijwilligers vierden we samen dit lustrumjaar. Dat was goud!

Om velen daarna in het AFAS theater te begroeten, was ook voor mij een feestje!

Ook de nationale televisie werd gehaald. In een prachtige uitzending van Zin In Morgen werd de missie van De Koffiebus heel goed verwoordt.

Nog een hoogtepunt; met Gerwin Jonker konden we een eerste aanzet geven tot het maken van afspraken via een eerste teamoverleg. Eerst onderling tussen de schenkers. En vanaf 2024 willen we dit ook doen met onze bezoekers.

Terugkijkend op 2023 kan ik niet anders dan concluderen dat De Koffiebus gegroeid is in de breedte - aantal bezoekers en vrijwilligers - maar bovenal in de diepte; de buurtcontacten zijn versterkt en verdiept. Nieuwe vriendschappen zijn gevormd in de strijd tegen sociaal isolement.

Dank je wel voor jouw impact, jouw bijdrage.

In 2024 willen we ons werk voortzetten. Doe je weer mee? Hartstikke leuk!

Op een schitterend nieuw jaar met mooie ontmoetingen.

Warme groet,
Harm ☕🚍

Aangepaste openingstijden

De dagen worden zichtbaar korter. Dat is ook te merken aan het bezoekers aantal in de namiddag. Daarom zal De Koffiebus per december om 16.30 uur sluiten. Om 16 15 uur is dan het laatste rondje.

De tijden van de markt locatie Emiclaer verandert niet; Je bent daar vanaf 8 uur welkom. Het laatste rondje op Emiclaer is om 12.30 uur.

Donderdag 2 november géén Koffiebus ivm code donker-geel

De Koffiebus op TV!

Aankomende zaterdagavond, 28 oktober om 18.45 uur op NPO 2; De Koffiebus op de nationale televisie!

Enkele weken geleden zijn er opnames gemaakt door het programma Zin In Morgen. Deze opnames worden zaterdagavond 28 oktober uitgezonden. Kijken dus met bord op schoot!

Bekijk Zin in morgen op

https://kro-ncrv.nl/zin-in-morgen/buurthuis-op-wielen-in-harms-koffiebus-is-iedereen-welkom