Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Laatste nieuwsbericht 2021

De Koffiebus / Koffiebus nieuws  / Laatste nieuwsbericht 2021

Laatste nieuwsbericht 2021

De decembermaand was een gezellige drukke maand met veel verrassingen! De Buurtwetertegel, gift van Conent Amersfoort. Maar ook weer een aankondiging van een lockdown, wat gaat dat voor ons betekenen? We zullen 2022 rustig afwachten, maar voorlopig blijft De Koffiebus gesloten.

Afronding pilot Schuilenburgerplein
Afgelopen woensdag 22 december stond de Koffiebus voor het laatst op het Schuilenburgerplein. Na drie maanden kunnen we concluderen dat er weinig tot geen behoefte is voor deze ontmoetingsplek. Covid werkt natuurlijk niet mee en de onregelmatigheid (om de week) is soms verwarrend. Maar de bus had bijvoorbeeld ook last van geparkeerde auto’s. 10 vrijwilligers afbellen omdat er geen ruimte is voor de bus, is geen pretje zacht gezegd. Het blijft helaas bij een pilot.

Door de gedwongen sluitingstijd hebben we de tijd om samen met de Buurtnetwerker en bewoners na te denken over een nieuwe plek. We hebben geleerd dat een nieuwe plek niet alleen door professionals in de wijk maar ook door andere instanties en partijen in de buurt moet worden gedragen. Vol verwachting kijken we uit naar wat op ons af gaat komen.

Ten slotte nog wat Kerstplaatjes 

We sluiten gezellig af met een paar kerstplaatjes. Op de markt van Emiclaer kwamen onlangs de Kerstman én de burgemeester langs. Lucas Bolsius was uitgenodigd bij een kerstmarkt. Na afloop van zijn bezoek kon hij mooi even bijkomen en een bakkie doen bij De Koffiebus.