Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Stichting De Koffiebus

De Koffiebus / Stichting De Koffiebus

De Koffiebus

Een unieke ontmoetingsplek in de wijk Randenbroek.
Met verrassende binnenzitjes en buitenterras.
Wij schenken uitstekende koffie en oprechte aandacht.
Met heerlijke koek of gebak uit de wijk van buurtgenoten.
En soms ook soep en tosti’s…

Even voorstellen

Mijn naam is Harm Messink, ik woon in Randenbroek. Als coordinator van De Koffiebus mag ik deze plek een eigen gezicht geven. Dat doe ik met hart en ziel, met passie voor mijn en onze wijk.

Wat wil De Koffiebus uitdragen?

De Koffiebus is een burgerinitiatief dat in 2018 is opgericht door Harm Messink samen met een groep bewoners uit de stad Amersfoort.

Het doel van De Koffiebus is om op een laagdrempelige manier contacten te leggen tussen buurtbewoners. Wij begroeten en ontmoeten elkaar op een ludieke plek waar uitstekende koffie maar vooral oprechte aandacht wordt geschonken. Onze missie is om buurtbanden te ontwikkelen en te verstevigen door deze ontmoetingen te faciliteren.

Door deze ontmoetingen zien we dat er de afgelopen 2 jaar verbindingen en
buurtrelaties zijn ontstaan. We werken er naar toe dat buurtbewoners ook zonder De Koffiebus elkaar weten te vinden. en dat we door kunnen naar andere plekken waar we kunnen strijden tegen eenzaamheid en werken aan stevige buurtbanden.

Momenteel staat De Koffiebus al op 3 vaste plekken in de stad Amersfoort:

  • dinsdag op het Neptunusplein van 10 – 17 uur
  • donderdag op de weekmarkt van Emiclaer van 8 – 13 uur
  • vrijdag op het Euterpeplein van 10 – 17 uur

Vanaf 2021 zal De Koffiebus ook op andere plekken in de stad zichtbaar zijn. Samen met Indebuurt033 willen we de bus stads-breed inzetten zodat iedereen kan genieten van uitstekende koffie, thuisgemaakt gebak en soep van Amersfoorters en verrassende tosti’s, bereid door de schenkers van De Koffiebus.

Graag heet ik u en jou van harte welkom bij De Koffiebus.

Tot ziens!

Harm

Sponsors & Partners

Het werk van De Koffiebus wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Ruim 80 mensen zijn Ā betrokken bij het onderhoud van De Koffiebus, het transport, het bakken van taarten, het maken van soep en het schenken van koffie en aandacht. Daarnaast wordt De Koffiebus financieel en op praktisch gebied gesteund door de lokale overheid, fondsen, bedrijven, kerken en particulieren. De volgende partijen maken het werk van De Koffiebus mogelijk.
De Koffiebus is dankbaar voor alle steun, die we hard nodig hebben en goed kunnen inzetten!

Deel ons doel!

Wilt u graag bijdragen aan het initiatief van De Koffiebus? Zowel praktische als financiƫle ondersteuning is welkom. U kunt zich met eigen talent inzetten; als schenker, bakker, soepmaker of als chauffeur. Neem gerust contact op via onderstaand formulier.