Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Stichting De Koffiebus

De Koffiebus / Stichting De Koffiebus

De Koffiebus

Een unieke ontmoetingsplek
in verschillende wijken in Amersfoort.
Met verrassende binnenzitjes en buitenterras.
Wij schenken uitstekende koffie en oprechte aandacht.
Met heerlijke koek, gebak, soep en tosti’s.
Belangeloos gemaakt door buurtgenoten.

Even voorstellen

Mijn naam is Harm Messink, ik woon in Randenbroek. Als coördinator van De Koffiebus mag ik deze plek een eigen gezicht geven. Dat doe ik met hart en ziel, met passie voor mijn en onze wijk.

Wat wil De Koffiebus uitdragen?

De Koffiebus is een burgerinitiatief dat in 2018 is opgericht door Harm Messink samen met een groep bewoners uit de stad Amersfoort. Het doel van De Koffiebus is om op een laagdrempelige manier contacten te leggen tussen buurtbewoners. Wij ontmoeten elkaar op een ludieke plek waar uitstekende koffie maar vooral oprechte aandacht wordt geschonken. Onze missie is om de ontwikkeling en versteviging van deze buurtbanden te faciliteren. Door deze ontmoetingen zien we dat er de afgelopen jaren verbindingen en buurtrelaties zijn ontstaan. We werken er naar toe dat buurtbewoners elkaar ook zonder De Koffiebus weten te vinden. Bovendien willen we uitbreiden naar andere plekken waar we kunnen strijden tegen eenzaamheid. Momenteel staat De Koffiebus al op 3 vaste plekken in de stad Amersfoort.
Samen met Indebuurt033 willen we de bus stadsbreed inzetten zodat iedereen kan genieten van uitstekende koffie, thuisgemaakt gebak en soep van buurtgenoten. Ook kan u genieten van verrassende tosti’s, bereid door de schenkers van De Koffiebus. Graag heet ik u en jou van harte welkom bij De Koffiebus. Tot ziens! Harm

Sponsors & Partners

Het werk van De Koffiebus wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Ruim 80 mensen zijn betrokken bij het onderhoud van De Koffiebus, het transport, het bakken van taarten, het maken van soep en het schenken van koffie en aandacht. Daarnaast wordt De Koffiebus financieel en op praktisch gebied gesteund door de lokale overheid, fondsen, bedrijven, kerken en particulieren. Onder andere onderstaande partijen maken het werk van De Koffiebus mogelijk.
De Koffiebus is dankbaar voor alle steun, die we hard nodig hebben en goed kunnen inzetten!

Bijdragen?

Wilt u graag bijdragen aan het initiatief van De Koffiebus? Zowel praktische als financiële ondersteuning is welkom. U kunt zich met eigen talent inzetten; als schenker, bakker, soepmaker of als chauffeur. Neem gerust contact op via onderstaand formulier.