Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Verantwoording

Doelstelling 

De koffiebus wil zijn: een unieke ontmoetingsplek in Amersfoort en in de wijk(en). Wij schenken uitstekende koffie met lekkers gemaakt door buurtgenoten én mét oprechte aandacht.  

De Koffiebus is een burgerinitiatief dat in 2018 is opgericht door Harm Messink samen met een groep bewoners uit de stad Amersfoort. 

Het doel van De Koffiebus is om op een laagdrempelige manier contacten te leggen tussen buurtbewoners. Wij begroeten en ontmoeten elkaar op een ludieke plek waar uitstekende koffie maar vooral oprechte aandacht wordt geschonken. Onze missie is om buurtbanden te ontwikkelen en te verstevigen door deze ontmoetingen te faciliteren.  

Door deze ontmoetingen zien we dat er de afgelopen 2 jaar verbindingen en
buurtrelaties zijn ontstaan. We werken er naar toe dat buurtbewoners ook zonder De Koffiebus elkaar weten te vinden. en dat we door kunnen naar andere plekken waar we kunnen strijden tegen eenzaamheid en werken aan stevige buurtbanden. 

Op 9 maart 2018 is Stichting de Koffiebus opgericht.  
De statuten 
Inschrijving KvK bij de oprichting  

2020
Huidige inschrijving KvK  

In 2018 is de Koffiebus gestart. Voor de start is er een projectplan gemaakt. 
Projectplan voor de opstart in mei 2018  

De Koffiebus heeft in 2019 duidelijk voorzien in een behoefte. Het initiatief is met groot enthousiasme in de wijken ontvangen.  Het is natuurlijk jammer dat de coronacrisis begin 2020 een streep haalde door de plannen.  In 2020 is er maar beperkt gewerkt. Een groot deel van het jaar mocht de Koffiebus niet staan. De Koffiebus valt onder de regels van marktkooplui icm horecaterras.  

Het bestuur heeft in ‘19/’20 geen nieuwe projectplannen uitgewerkt.   

Het bestuur heeft eind 2020 een bijgesteld projectplan opgesteld voor de komende 5 jaar.  

Projectplan 2021-2025  
Dit plan wordt nog herschreven naar een actieplan met doelstellingen voor de komende jaren

Voor het jaar 2021 heeft het bestuur een actieplan opgesteld. Het bestuur hoopt dat in de loop van 2021 de corona zover is uitgebannen, dat we weer normaal kunnen staan met de Koffiebus.  

Actieplan 2021 (dit plan wordt nog gepubliceerd) 

Voorzitter:  M. van der Kooi
mjjvanderkooi@gmail.com
tel. 06-53410962

Secretaris : vacant

Penningmeester:  R. Kurvink
finance@dekoffiebus.org 
tel. 06-46595882

 

Correspondentieadres:
Stichting de Koffiebus
De Strang 3
3823 GL Amersfoort 

Beloningsbeleid bestuursleden
Bestuursleden van de stichting krijgen geen vergoeding of salaris uitbetaald voor de ingezette uren.  Alle bestuursleden zetten hun tijd en talenten vrijwillig in om van de Koffiebus tot een succes te maken.

Beloningsbeleid schenkers en bakkers
Elke week zijn er bij de koffiebus vrijwilligers betrokken die bij de bus koffie én aandacht schenken -de zgn. ‘schenkers’- er zijn elke week 3 vrijwilligers die iets lekkers bakken voor bij de koffie –de zgn. ‘bakkers’. Al deze vrijwilligers zetten hun tijd en (bak)talent volledig belangeloos in voor de Koffiebus. Zonder deze inzet zou de Koffiebus niet kunnen zijn, wat hij nu is

Op deze pagina delen wij alle relevante informatie met betrekking tot onze financiën. Het kan natuurlijk zo zijn dat u wat mist, of dat u vragen heeft over de gepubliceerde informatie. In dit geval  kunt u een mail met uw vragen / opmerkingen sturen naar: finance@dekoffiebus.org .Wij zullen dan proberen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden. Normaal gesproken kunt u binnen 3 dagen een reactie van ons ontvangen.  

Wij ontvangen van de gemeente Amersfoort -welzijnswerk- een subsidie. En van verschillende kerken ontvangen wij een jaarlijkse ondersteuning.   

Verder heeft de stichting een Business partnership met bevriende bedrijven 

Op de standplaatsen van de Koffiebus hanteren wij geen prijslijst. U kunt bij de bus een gift pinnen zodat de Koffiebus de onkosten kan dekken.

U kunt ook altijd een gift overmaken op rekening: NL36 INGB 0008 43 90 51 t.n.v. Stichting De Koffiebus   

U kunt ook via de GIVT app een donatie doen. Stichting de Koffiebus staat in de lijst van de app.

2018
Begroting
Jaarverslag

2019
Begroting
Jaarverslag

2020
Begroting
Jaarverslag

2021
Begroting