Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

ANBI informatie

Het vergroten van het welzijn van de inwoners van Amersfoort door enerzijds het vergroten van de onderlinge verbondenheid en contacten tussen de inwoners. En anderzijds het signaleren van problematiek en doorgeleiding naar hulpverlening, vrijwilligerswerk en andere initiatieven in de stad, en het verrichten  van alle verdere handelingen die hiermee in de ruimste zin verband houden of daartoe  bevorderlijk kunnen zijn. Hiertoe is een ontmoetingsplek gecreëerd die uniek is in Amersfoort.

Strategie

De Koffiebus is een voorportaal voor ALLE initiatieven in de stad. Kernwoorden zijn: Ontmoeten, verbinden, inspireren en doorverwijzen naar de mogelijkheden die de stad biedt. We zijn een ‘sociale VVV’ en een hippe, gezellige plek waar mensen graag terugkomen.

De Koffiebus is een plek waar een luisterend oor wordt geboden, waar mensen voorzichtig vertrouwen mogen terugkrijgen in elkaar. Een plek waar nieuwe energie en inspiratie opgedaan kan worden om het leven op te pakken. Deze aanpak wordt de presentiebenadering genoemd. Deze benadering houdt in dat je met aandacht en toewijding naar anderen bent. Op die manier leer je zien wat er bij die ander aan vragen, verlangens en behoeften speelt. Indien nodig kan dan ondersteuning geboden worden om de ander verder te helpen.

De Koffiebus is een plek waar uitstekende koffie en gebak wordt geserveerd met een gulle glimlach van een buurtbewoner. De bezoeker krijgt het gevoel, dat hij of zij even waardevol is als ieder ander mens.

De Koffiebus zoekt plekken in de stad waar mensen al komen. Hiervoor komen met name pleinen en markten in aanmerking. Dit zijn namelijk plekken waar een groot deel van de wijkbewoners wekelijks of dagelijks haar boodschappen doet.

 

Doelgroep 

De ontmoetingsplek is niet gericht op een bepaalde groep bewoners, maar wil juist verschillende groepen in de wijk met elkaar verbinden. Het is een plek waar vriendschappen en contacten tussen mensen uit deze groepen kunnen ontstaan. Vriendschappen en contacten waarin men elkaar bijstaat in praktische problemen, levens- en zingevingsvragen. De doelgroep van de ontmoetingsplek wordt dus gevormd door alle bewoners van de wijken die behoefte hebben aan betekenisvolle contacten in een aangename omgeving.

 

Visie 

Iedereen, ongeacht opleiding, afkomst, leeftijd, of culturele interesse krijgt bij De Koffiebus de ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen. Het is een plek waar iedereen van betekenis kan zijn. Ieder mens kent perioden in zijn of haar leven dat het tegen zit. Sommige mensen ervaren zelfs hun leven lang tegenslag. Dan is het waardevol om een netwerk van betrokken mensen om je heen te hebben die je kunnen en willen helpen. Mensen, die jouw sociaal-maatschappelijke nood weten te voorkomen, deze helpen uit te houden, verminderen of zelfs oplossen.

Voorzitter:  M. van der Kooi

Penningmeester:  R. Kurvink

Secretaris:  Vacant

De stichting heeft geen winstoogmerk. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. De Stichting heeft 1 vaste kracht in dienst die de algehele coördinatie van de Koffiebus verzorgt. Deze coördinator maakt geen onderdeel uit van het bestuur.

Stichting De Koffiebus is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (onder Rsin: 858581899). Stichting De Koffiebus zal jaarlijks jaarstukken vaststellen en deze ter inzage beschikbaar stellen.

Jaarverslag de Koffiebus 2020

financieel overzicht 2020