DONEREN

Over De Koffiebus

DE KOFFIEBUS IN BEELD
Play Video

HARM MESSINK

Even voorstellen

Mijn naam is Harm Messink en ik woon in de wijk Randenbroek. In 2018 ben ik samen met 40 vrijwilligers begonnen aan het bewonersinitiatief De Koffiebus in mijn eigen woonwijk. Inmiddels zijn we zichtbaar op 4 plekken in de stad. 

Als oprichter en coördinator van De Koffiebus mag ik deze bijzondere plek een eigen gezicht geven. Dat doe ik met hart en ziel en met passie voor onze bruisende stad.

De stichting wordt bemenst door 3 bestuursleden die op de achtergrond veel werk verzetten.


Missie

De Koffiebus is een burgerinitiatief dat in 2018 is opgericht door Harm Messink samen met een groep bewoners uit de stad Amersfoort. Het doel van De Koffiebus is om op een laagdrempelige manier contacten te leggen tussen buurtbewoners.

Wij ontmoeten elkaar op een ludieke plek waar uitstekende koffie maar vooral oprechte aandacht wordt geschonken. Onze missie is om de ontwikkeling en versteviging van deze buurtbanden te faciliteren. Door deze ontmoetingen zien we dat er de afgelopen jaren verbindingen en buurtrelaties zijn ontstaan.

We werken er naar toe dat buurtbewoners elkaar ook zonder De Koffiebus weten te vinden. Bovendien willen we uitbreiden naar andere plekken waar we kunnen strijden tegen eenzaamheid. Momenteel staat De Koffiebus al op 4 vaste plekken in de stad Amersfoort.

Samen met Indebuurt033 willen we de bus stadsbreed inzetten zodat iedereen kan genieten van uitstekende koffie, thuisgemaakt gebak en soep van buurtgenoten. Ook kan u genieten van verrassende tosti’s, bereid door de schenkers van De Koffiebus. Graag heten we jou van harte welkom bij De Koffiebus. Tot ziens!

Geschiedenis

De Koffiebus is een 10 meter lange omgebouwde Amerikaanse Kampeerbus. Vanaf Burendag 22 september 2018 doet hij dienst als ontmoetingsplaats in verschillende wijken van Amersfoort. Vier keer per week tref je de bus aan in de stad waar we uitstekende koffie en oprechte aandacht schenken aan wijkbewoners.

* 2018   Feestelijke opening op het Euterpeplein op Burendag
* 2019   Locatie 2, Neptunusplein geopend, in de maand juni 
* 2020   Locatie 3 geopend in Coronatijd; markt Emiclaer
* 2021   Pilot Schuilenburgerplein van oktober t/m december
* 2022   Vathorst winkelcentrum geopend op 17 augustus

De Koffiebus is een plek waar je elkaar zonder verplichtingen kan treffen en waar je elkaar als buren leert kennen. We profileren ons als buurtinitiatief om drempels van zorg, gemeente of kerk te slechten. Deze opzet wérkt! We mogen vanaf de start wekelijks minimaal 50 bezoekers voorzien van koffie en aandacht.
PRETTIG BETROKKEN

Onze Vrienden & Vrijwilligers

Het werk van De Koffiebus wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Meer dan 150 mensen zijn op vele manieren betrokken bij de bus. Denk aan het bestuur, het onderhoud, transport, het bakken van taarten, het maken van soep en het schenken van koffie en aandacht.
Daarnaast wordt De Koffiebus financieel en op praktisch gebied gesteund door de lokale overheid, fondsen, bedrijven, kerken en particulieren. Bovenstaande partijen maken o.a. het werk van De Koffiebus mogelijk.