DONEREN

Koffiebus en Noorda & Co gaan samenwerken aan Young Leaders

home
verhalen
Nieuws
Koffiebus en Noorda & Co gaan samenwerken aan Young Leaders

Samen met Noorda & Co werkt De Koffiebus de komende jaren aan het activeringsprogramma Young Leaders. De intentie is uitgesproken om de komende drie jaren meerdere groepen van jonge mensen te trainen. De eerste training zal hoogstwaarschijnlijk in Amersfoort worden gegeven.

Harm: "De Koffiebus wil buurtbanden verstevigen en wijken mooier maken. Daarom past dit programma naadloos in de missie van De Koffiebus. We zijn goed zichtbaar in de wijk en jongeren weten ons steeds beter te vinden. De afgelopen jaren konden we met de bus een mooie plek aanbieden voor scholieren die een maatschappelijke stage zochten, Met dit programma gaan we een stap verder en hopen we jonge mensen uit te nodigen en uit te dagen om een positieve bijdrage in hun eigen wijk te leveren."

Ook Jaap Noorda is verheugd om De Koffiebus als lokale partner te mogen inzetten. "We gaan de buurt in met Young Leaders en De Koffiebus. Dat wordt een feest van ontmoeting en verbinding."

Young Leaders bestaat uit een trainingsfase van 10 modules en een activiteitenfase. In de eerste trainingsmodules ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, met een kwaliteitenspel en aandacht voor thema’s als rolmodellen en leiderschap. De volgende sessies zijn gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zoals communiceren, samenwerken en presenteren. Dit leerproces wordt bekrachtigd in de activiteitenfase waarin deelnemende jongeren het geleerde in de praktijk brengen.

Young Leaders wordt uitgevoerd door Stichting Toekomst voor Buurtjeugd en Noorda en Co in samenwerking met lokale partners. Al eerder werd dit programma succesvol uitgevoerd in Amersfoort. Voor een impressie https://youtu.be/mIAo7PQOZEI

De samenwerking wordt aan de keukentafel bekrachtigt door de handtekening van penningmeester Ron Kurvink.

Meer verhalen